Keuring

In de Arbo-wet is sinds 1998 de ‘Richtlijn Arbeidsmiddelen’ opgenomen. Deze regelgeving stelt dat preventieve keuring een betere veiligheid bij machines en apparaten garandeert. Zodra uw arbeidsmiddel een keuring heeft doorlopen, voldoet u aan de wet.

Bij goedkeuring kunt u een jaar lang verantwoord verder. Op afkeuring moet natuurlijk eerst een reparatie volgen.

Het nut van een keuring staat dus buiten kijf. Een keuring is een jaar geldig. Staat de veiligheid van u en uw medewerkers ook hoog op de lijst? Voldoe dan aan alle Arbowetgeving en laat uw arbeidsmiddelen tijdig keuren.

De belangrijkste redenen zijn:

• Investering in veiligheid van de medewerkers
• De Arbowet verplicht een periodieke keuring
• Niet keuren is beboetbaar

Machines, werktuigen en gereedschap slijten bij gebruik. Het laten keuren van deze arbeidsmiddelen is dus belangrijk. Daarnaast verlengt een keuring vaak de levensduur van de machines. Zie een keuring dus als een investering. En blijkt er iets mis te gaan met het voertuig na de keuring, dan voorkomt u problemen met de verzekering of de arbeidsinspectie.

Met een jaarlijkse keuring aan uw intern transportmiddelen voldoet u aan de wettelijke Arbo-eisen en laat u uw medewerkers in een veilige omgeving functioneren. Een heftruck, stapelaar, pallettruck enzovoort moet in orde zijn, want een klein mankement kan immers grote gevolgen hebben.

Keuringsafspraak maken
GG-keuringssticker